وبلاگ کلاسی
وبلاگ کلاسی- درسی که به مسائل کلاسی و روز میپردازد
 
 


ارسال شده در تاریخ : چهار شنبه 18 آبان 1390برچسب:, :: 1:57 :: توسط : سوما معروفی

طی سالهای اخیر گوگل بهترین موتور جستجوی جدید بوده است . بر خلاف سایر موتورهای جستجو که خدمات گوناگونی نظیر فهرستهای موضوعی، پست الکترونیک رایگان ، اتاقهای گپ زنی ، خرید آنلاین و غیر را ارائه می کنند. گوگل تنها موتور جستجویی است که قصد دارد یک کار را به درستی انجام دهد و آن یافتن سریع سایتهای مرتبط می باشد. به نظر می رسد .گوگل ترکیبی از بهترین خدمات جستجو را در اختیار بینندگان قرار می دهد گوگل همانند yahoo ! سایتهای مرتبط را در کوتاهترین زمان پیدا می کند و همانند بزرگترین موتورهای جستجو مثل Alta vista و Tnfoseek در کاملترین بانکهای اطلاعاتی به جستجو می پردازد. گوگل در مدت­­کوتاهی پس از شروع به کار معروفیت زیادی کسب کرد، به دلیل اینکه اولین موتور جستجویی است که از فرمول خاص و جدیدی برای رتبه بندی نتایج جستجو استفاده می کند. موتورهای جستجو پیشین، معمولاض سایتهارا بر اساس تعداد دفعاتی که عبارت جستجو در یک صفحه وب ذکر شده باشد ، رتبه بندی می کنند. اما برنامه پیشرفته گوگل وب سایت ها بر اساس میزان معروفیت آنها با سایر سایتهای معروف و یا سایتهای مهم ، رتبه بندی می کند. به عنوان نمونه ، سایتهایی که در صفحات خود به سایتهای محبوبی نظیر جامفه سرطان آمریکا لینک داشته باشند، احتمال ذکر شدن آن سایتها در رده های بالای صفحه نتایج جستجوی گوگل تنها سایتهای مشهور را که تمرکز آنها بر مسئله ای است (که شما در جستجوی آن هستید)، در نتایج جستجو خود نشان می دهد تا سایتهایی به طور اتفاقی کلید واژه مورد جستجو در آنها یافت می شود. مطالعه فهرست نتایج گوگل نیز ساده وآسان است. به دنبال نشانی سایت (URL) توضیح مختصری­- که درواقع عبارات آغازین سایت نیستند- آمده است. در پایان هر مورد یافت شده نیز لینکی به googlescout وجود دارد که سایتهای مرتبط با آن سایت بخصوص را پیدا می کند. اگردر جستجوی اطلاعات خامی هستند، بهتر است در دو طرف عبارت جستجو علامت نقل قول(" ")  بگذارید در جستجوی گوگل ، حروف کوچک و بزرگ فرقی ندارد. گوگل و تمامی حروف را کوچک در نظر می گیرد.

گوگل ، ابزار کاملاً مناسبی برای جستجوی خاص و سایت های معروف است از آنجا که بر اساس آمارهای ارائه شده ، اکثر پژوهشگران و افراد عادی برای جستجوی اطلاعات از گوگل کمک می گیرند، گوگل سایت دیگری به نام Google unqesam دارد که از طریق آن می توانید تنها در سایت های دولتی آمریکا جستجو کنید.( .com/ unqesam www.google)

-12 نام انواع موتورهای جستجو

Altavista(www.Altavista.com)

Albert (www.albert-.com)

Excitecom(www.excite.com/)

Ejemoni(www.ejemoni.com)

DirectHit(www.direct Hit.com)

Hot Bot(http://notbot. lycos . com/)

fast serch (www.alltheweb. com/)

Invisibleweb(www.Invisibleweb.com)

Tnfoseek(http://infoseek.go.com)

Lycos(www.lycos.com)

karnak.com(www.karnak.com/)

Oingo(www.oingo.com/)

Northern light(www.northernlight.com/)

Web crow(www.web crawler.com/)

shap (http://homee.snap


ارسال شده در تاریخ : چهار شنبه 18 آبان 1390برچسب:, :: 1:31 :: توسط : سوما معروفی

کلیک کردن روی لینکهای فهرست های موضوعی بصورت مرحله آنطوری که در مطالب آموختید یک روش بسیار مفید برای جستجو در وب است. اما اغلب اوقات برای جستجوی موضوعی در وب از یک روش قدرتمند استفاده می شود که در آن خود شما یک لیست از لینکهای مرتبط با یک موضوع خاص بوجود می آورید. این همان کاری است که روش عبارت جستجو انجام می دهد( که درآن یک کلمه تایپ می کنید و سایت خدمات جستجو نام تمام سایت هایی که رد رابطه با آن کلمه فعالیت می کنند را به شما نشان می دهد.)

استفاده از چند کلمه برای جستجو

در یک عبارت جستجو شما می توانید هر تعداد کلمه که خواستید را تایپ کنید . بهترین روش جستجو یک موضوع خاص­­آن است که کلمات دوم به بعد عبارت جستجو را انجام دهید.اگر نتایج بدست آمده مورد قبولتان نبود آنگاه یک کلمه دیگر به عبارت جستجو اضافه کرده و دامنه جستجو را محدود تر کنید.(برای اینکه بدانید چه­کلمه ای­را به عبارت جستجو اضافه کنید می توانید خودتان را از نام و رقمهایی که در لیست به هدف خورده ها مشاهده می کنید ایده بگیرید.

استفاده از عملگر ها برای جستجو

هر زمان که عبارت جستجوی شما بیش ازیک کلمه است شما در حال استفاده از عملگرها هستند: اگر چه شاید خودتان ندانید عملگرها هم بصورت کلمه هستند. اینها کلماتی هستند که بین کلمات یک عبارت جستجو قرار می گیرند و به موتور جستجو می گویندکه با این کلمات دقیقاً چطورباید رفتار کند به شیوه استفاده از عملگرها در ریاضیات اصطلاحاً در جبربول)گفته می شود در جستجوها اصولاً از سه عملگر اصلی استفاده می شود:

 

And

 هنگامیکه بین دو کلمه در یک عبارت جستجو کلمه and(و ) را می نویسد به موتور جستجو می گویند که تنها آن و رقمهایی را پیدا کند که شامل «هر دو کلمه » دو طرف کلمه and باشند بنابراین و رقمهایی که در آن یکی از این کلمه دو طرف And وجود داشته باشد در لیست به هدف خورده نشان داده نخواهد شد.

OR

 اگردر عبارت جستجو بین دو کلمه or(یا) وجود داشته باشد شما به موتور جستجو می گویید که همه و رقمهایی که در« یکی یا هر دو» کلمه دو طرف or در آن وجود دارند را پیدا کرده و در لیست به هدف خورده ها نشان دهد.

Not

 اگر در عبارت جستجو بین دو کلمه، کلمه not را ذکر کنید به موتور جستجو می گویید که همه آن و رقمهایی که در آنها کلمه سمت چپ not وجوددارد را پیدا کرده و سپس از لیست بدست آمده آن و رقمهایی که در آنها کلمه سمت راست not «وجود دارد» را حذف کند.


ارسال شده در تاریخ : چهار شنبه 18 آبان 1390برچسب:, :: 1:29 :: توسط : سوما معروفی

 


ارسال شده در تاریخ : چهار شنبه 27 مهر 1390برچسب:, :: 1:34 :: توسط : سوما معروفی


ارسال شده در تاریخ : چهار شنبه 27 مهر 1390برچسب:, :: 1:30 :: توسط : سوما معروفی


ارسال شده در تاریخ : چهار شنبه 27 مهر 1390برچسب:, :: 1:24 :: توسط : سوما معروفی

واژه ابر داده یا meta data از ریشه لاتین meta به معنی ماهیت و data به معنی اطلاعات یا داده گرفته شده است. تاریخچه شكل گیری و افزایش بسامد كاربرد اصطلاح ابر داده به طور عمده به دهه ۱۹۹۰ و پیدایش شبكه جهانی وبدر سال ۱۹۹۳ باز می گردد. در مورد ابر داده تا كنون تعاریف متعددی ارائه شده است، اما در ساده ترین تعریف ابر داده به داده ها و اطلاعاتی در باره منابع اطلاعاتی اطلاق می شود. به تعبیر خاص ابر داده ابزاری است كه برای شناسایی، توصیف و رد یابی منابع اطلاعاتی الكترونیكی موجود در شبكه اینترنت به كار می رود. در اطلاع رسانی از ساده ترین تعریف برای ابر داده استفاده می شود و آن را داده های سازمان یافته درباره داده ها می دانند. در واقع ابر داده، داده سازماندهی شده أی است كه خصوصیات یك منبع( اطلاعاتی) را تشریح می كند.یا به زبان دیگر ابر داده اطلاعاتی است كه به صورت انعكاسی اطلاعات دیگر را مشخص می كند. یعنی داده أی درباره داده ها می باشد. اصطلاح ابر داده، اصطلاح جدیدی نیست . كتابداران سالهاست كه در كتابخانه ها به فهرست نویسی كتابها و مجلات می پردازند. فهرست كتابخانه خود نوعی ابر داده است كه برای یافتن كتابها و مجلات در زمینه های موضوعی خاص و بازیابی آنها از قفسه كتابخانه مورد استفاده قرار می گیرد.در واقع همانطور كه فهرستها در كتابخانه ها برای جستجو، سازماندهی و بازیابی منابع كتابی و غیر كتابی مورد استفاده قرار می گیرد، ابر داده نیز همچون فهرستی برای جستجو، سازماندهی و باز یابی منابع الكترونیكی موجود در شبكه جهانی اینترنت مورد استفاده قرار می گیرد.لذا با توجه به تعاریف بالا روشن می گردد كه ابر داده در واقع نوعی روش و ابزار برای سازماندهی و بازیابی منابع الكترونیكی شبكه اینترنت می باشد.برای عینی تر نمودن مفهوم ابر داده می توان به این نكته اشاره كرد كه اطلاعات ابر داده أی در مورد یك منبع الكترونیكی برای مثال در محیط وب شامل اطلاعات مربوط به عنوان سایت یا منبع، موضوع، پدید آورنده سایت، ناشر، تاریخ نشر یا ایجاد سایت ، جزئیات مالكیت معنوی اثر، زبان، پوشش، توصیف و كلید واژه های قابل جستجو برای هر منبع و كد ها و نشانه هایی برای رده بندی محتوایی مدارك می باشد.شایان ذكر است كه نشانه های ابر داده أی در شرایط عادی در مرور گرهای وب  نشان داده نمی شوند.



 ادامه مطلب...

ارسال شده در تاریخ : چهار شنبه 27 مهر 1390برچسب:, :: 1:5 :: توسط : سوما معروفی

1-http://dl.nlai.ir کتابخانه دیجیتال سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران

2-www.islamicdoc.org کتابخانه مركز اطلاعات و مدارك اسلامی

3-www.icst.ac.ir کتابخانه مركز بين المللی علوم و تكنولوژی پيشرفته و علوم محيطی

4-www.historylib.com كتابخانه تخصصي تاريخ اسلام و ايران

5-www.h-ershad-pl.com كتابخانه عمومي حسينيه ارشاد

6-www.aqlibrary.org كتابخانه تخصصي تاريخ

7- www.srlst.com کتابخانه مرکز منطقه ای اطلاع رسانی علوم و فناوری

8-library.imp.ac.ir کتابخانه مرکز تحقیقات فیزیک وریاضیات نظری

9-http://textbook.tums.ac.ir کتابخانه دانشگاه علوم پزشکی تهران

10-www.ical.ir کتابخانه مجلس شورای اسلامی

 

-----------------------------------------------------------------------------

کتابخانههای ملی کشورهای دیگر دنیا :

1- کتابخانه بریتانیا www.bl.uk

2-کتابخانه ملی یونان www.nlg.gr

3-کتابخانه ملی مصر www.library.uq.edu.au

4-کتابخانه ملی هند www.nationallibrary.gov.in

5-کتابخانه ملی چین www.nlc.gov.cn

 

 


ارسال شده در تاریخ : دو شنبه 18 مهر 1390برچسب:کتابخانه ایرانی, :: 16:48 :: توسط : سوما معروفی

صفحه قبل 1 صفحه بعد

درباره وبلاگ
به وبلاگ من خوش آمدید
موضوعات
آخرین مطالب
آرشيو وبلاگ
نويسندگان
پيوندها

تبادل لینک هوشمند
برای تبادل لینک  ابتدا ما را با عنوان وبلاگ کلاسی و آدرس itklik.LXB.ir لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.






ورود اعضا:


نام :
وب :
پیام :
2+2=:
(Refresh)

خبرنامه وب سایت:





آمار وب سایت:
 

بازدید امروز : 14
بازدید دیروز : 4
بازدید هفته : 14
بازدید ماه : 81
بازدید کل : 16107
تعداد مطالب : 10
تعداد نظرات : 4
تعداد آنلاین : 1



Alternative content